Copyright skapa unikt innehåll

När du vill synas, visa din bästa sida...

UaWeb Marketing hjälper dig med copyright och att skapa unikt innehåll på din hemsida så att den rankas högt av sökmotorerna och syns på Google

Att skapa unikt innehåll på din hemsida med välskrivna texter och passande bilder gör att din hemsida rankas högre hos sökmotorerna och du slipper oroa dig för Copyright. En av grundtankarna med copyright är att upphovsmannen ska få ersättning för sitt arbete. När man inte följer © – Copyright principen kan det i värsta fall leda till dryga böter.

Utbudet på Internet är stort inom de flesta ämnesområden och därför är det önskvärt att skapa eget, unikt innehåll för att nå topp placering hos sökmotorerna Google och Bing. Att kopiera text från andra hemsidor är inte att föredra och kan även vara olagligt då texten ofta är skyddad enligt upphovsrätt. Att kopiera text som är upphovsrättsskyddad kan medföra böter. Vi på UaWeb Marketing jobbar intensivt och noggrant med innehållet på din hemsida, text och bilder som är viktiga byggstenar hos en professionell hemsida som man vill ska synas och ska sökmotor optimeras.

© Copyright och Google bildsök

Copyright eller upphovsrätt som det heter på svenska är en lag som skyddar ditt material. Den omfattar även upphovsrättsskyddade bilder och fotografier. Idag är det enkelt att se om en bild har blivit kopierad. Av den anledningen rekommenderar vi egna fotografier när du skapar innehållet för din hemsida i samarbete med UaWeb. Google har en sökfunktion där man snabbt hittar om en bild har blivit kopierad. Sökningen kan visa samma bild på olika webbplatser för att exempelvis leta upp stulna bilder.

– Klicka på ikonen ”Sök med bild” och då får du fram rutan ”Klistra in bildens webbadress”.

– Bildens webbadress får du fram genom att högerklicka på bilden och gå ner till ”Kopiera bildadress”.

– Sedan är det bara att klistra in den kopierade länken.

Varför skapa unikt innehåll?

1. Unik text som du själv har skrivit är mer intressant för läsaren och Google.

2. Google indexerar och rankar högre texter som är unika.

3. Texten och bilderna kan vara upphovsrättskyddade.

4. Det är lagbrott att kopiera och använda material som är upphovsrättsskyddad som klassas som stöld.

5. Bryter man mot upphovsrätt kan det resultera i böter.

Om du tycker att det är svårt att följa copyright eller att skapa unikt innehåll för din webbplats är du välkommen att kontakta oss.

Med sökmotoroptimerad webbshop, hemsida och social media, har vi på UaWeb Marketing många nöjda kunder som vi hjälpt att nå fram med sitt budskap. Det är nu viktigare än någonsin att synas online. Vill du ha hjälp att lyckas med din digitala annonsering eller vill uppdatera din befintliga webbplats?

Är du intresserad av att veta mer

  • Vilka möjligheter det finns
  • Vad vi kan göra för dig
  • Kostnadsfri konsultation
  • Ett personligt erbjudande när du vill synas

Intresserad av ett personligt erbjudande? Prova oss du också börja med att anmäla ditt intresse:

Kontakta UaWeb Marketing för en kostnadsfri konsultation. Efter att vi lyssnat och förstått dina behov berättar vi vilka möjligheter det finns och vad vi kan göra för dig…